Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Tripel Karmeliet

Προέλευση: Βέλγιο
Αλκοόλ: 8 % 
Χρώμα: Ξανθό
Bαθμολογία:  Α


Η συνταγή της έρχεται από το 1679 και θέλει τρία διαφορετικά είδη βύνης (κριθάρι, σιτάρι, βρώµη) να ζυµώνονται µε τον παραδοσιακό τρόπο, πάνω σε µια παλιά συνταγή του µοναστηριού CARMELIET του DENDERMONDE. 
Χαρακτηριστική η έντονη και διαρκείας γλυκιά επίγευσή της. Μπορώ να πω ότι σου δίνει την αίσθηση γλυκού κρασιού. Δεν συνοδεύεται με φαγητό, ίσως με εκλεκτούς ξηρούς καρπούς ή πίνεται μόνη της. Ίσως στους 6 με 9°C είναι ιδανική.

3 σχόλια:

  1. Μια από τις καλύτερες tripel που μπορεί κάποιος να βρει στην Ελλάδα και μια από τις αγαπημένες μου μπύρες!
    Είχα τη χαρά να την δοκιμάσω και βαρελίσια μερικές φορές στο Βέλγιο στο πανέμορφο ποτήρι της!
    Μπυροδοκιμών συνέχεια βλέπω Gm... Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή όμως γιατί αν την πιείς γρήγορα και με άδειο στομάχι έχει την τάση να σου φτιάχνει το κέφι με μια χαρακτηριστική γλυκιά ζαλάδα!!! Πολύ καλή επιλογή … συνέχισε τις ωραίες αναρτήσεις σου! Μας δίνουν ιδέες, αλλά και μας ενημερώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή