Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Chimay Red

Προέλευση: Βέλγιο
Αλκοόλ: 7 % 
Χρώμα: Κόκκινο
Περιεχόμενο: 330ml
Bαθμολογία:  Α 

Το ζυθοποιείο Chimay ιδρύθηκε το 1867 στη μονή Scourmot, μια Κιστερκιανή μονή στο Βέλγιο που ιδρύθηκε το 1850. Σήμερα οι μοναχοί ακολουθούν επτά ώρες προσευχή, ανάγνωση, γραφή και χειρωνακτική εργασία. Η τεχνολογία της ζυθοποιείας έχει αναπτυχθεί αλλά οι παραδόσεις της παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Μέχρι σήμερα τα έσοδα από την παραγωγή της μπύρας Chimay χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση της μονής ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν για την ανάπτυξης της τοπικής κοινότητας και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω, ισχυρή. Η περιεκτικότητά της αν και 7% αλκοόλ, δεν σου δίνει όμως την αίσθηση ότι περιέχει αυτή την ποσότητα. Είναι μια πάρα πολύ καλή μπύρα και πίνεται με ή και χωρίς φαγητό. Ίσως έχω την εντύπωση ότι "δαγκώνει" λίγο στη τιμής της, αλλά είναι μια μπύρα τελικά που δεν πρέπει να λείπει απο το ψυγείο (αν έχουμε φυσικά το ανάλογο χρήμα, χα.χα.χα).
.

3 σχόλια:

  1. KAΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ act-Bloggers ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΥΡΟ-ΘΕΜΑΤΑ, ΕΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΕΣΥ.

    ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΕΙΛ ΕΔΩ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΤΟ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε μου..
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
    Το e-mail μου είναι: georgmef@mail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή