Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Hertog Jan



Προέλευση:
 Ολλανδία - Αλκοόλ : 10%
 
Η ιστορία της Hertog Jan, ξεκινάει κατά το πρώτο έτος του προηγούμενου αιώνα, στην κοιλάδα του ποταμού Maas, στο χωριό Arcen.
Η επιλογή του χωριού Arcen δεν έγινε τυχαία, καθώς η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικά καθαρό νερό που αναβλύζει από τις πηγές της. Οι μπύρες που δημιουργήθηκαν εκεί πήραν το όνομα απ’ τον Δούκα του Hertog Jan τον 1ο, ο οποίος θεωρείται ιδρυτής του "πολιτισμού της μπύρας".
Η Hertog Jan είναι μια από τις ποιοτικότερες μοναστηριακές μπύρες της Ολλανδίας και ξεχωρίζει για τη γεμάτη γεύση αλλά και για το χαρακτηριστικό πήλινο μπουκάλι της.
H Hertog Jan Grand Prestige είναι μια δυνατή μπύρα με 10% αλκοόλ και φρουτώδη γεύση, που θυμίζει κρασί.


Υ.Γ. Αυτή τη μπύρα την ήπια για πρώτη φορά σε μια καφετέρια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο συνοδευτικό και εκτός του ότι θεωρείται ακριβή μπύρα δεν με ενθουσίασε. Η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν μου άρεσε για ένα και μόνο λόγο, ότι μου φάνηκε πολύ γλυκιά.Ήταν δηλαδή σαν να έπινα γλυκό κρασί. Όσο για τη μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που περιέχει η αλήθεια είναι ότι σου δημιουργεί μια ευχάριστη ζαλάδα..Αυτό ίσως είναι και το μόνο ευχάριστο που αποκόμισα όταν την ήπια...Η επίσημη σελίδα: http://www.hertogjan.nl/site/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου